ГоловнаПолітика

Російський акціоніст Рословцев попросив притулку в Україні (оновлено)

Прізвище Держприкордонслужба не називає.

Російський акціоніст Рословцев попросив притулку в Україні (оновлено)
Архив
Фото: facebook.com/rofotoma

В Україні попросив політичного притулку відомий російський письменник і громадський діяч, повідомляє Держприкордонслужба.

Відзначається, що письменник, який займався активною протестною діяльністю в Росії, звернувся до прикордонників Чернігівського загону в пункті пропуску "Нові Яриловичі" (українсько-білоруський кордон) із заявою про отримання статусу біженця на території України у зв'язку з політичним переслідуванням у РФ.

Прізвище Держприкордонслужба не називає.

Оновлення. Притулок в Україні попросив російський акціоніст Роман Рословцев.

"Причина, чому я вирішив просити притулку в Україні, - неможливість продовжувати протестну діяльність у Росії. Біля мого будинку в Москві чергували співробітники ФСБ, тому ніяких речей я зі собою не брав, приїхав сюди ні з чим", - сказав він у коментарі "Громадському"

Фото: openrussia.org

У 36-річного Романа Рословцева налічується 21 затримання за його протестну діяльність, 16 з яких закінчилися оформленням статей. На сьогоднішній день це найбільша кількість затримань, за протестну діяльність у Росії.

Рословцев у першу річницю Революції Гідності був учасником акції навпроти Кремля, учасники якої вийшли на проїжджу частину, перекрили рух, розгорнули банер з написом "Вчора Київ завтра Москва", запалили феєрверки і спалили імпровізоване опудало президента Росії Володимира Путіна. Опудало ніс Рословцев. Аналогічну акцію Рословцев з однодумцями провів 5 грудня 2014 року.

Найбільш відомі акції Рословцева в масці Володимира Путіна. Він з лютого 13 разів виходив до Кремля в масці Путіна і з плакатом "Не боюся 212.1". Стаття 212.1КК РФ за чотири правопорушення КоАП в частині проведення вуличних акцій протягом 180 діб дає підставу порушувати кримінальну справу і садити людину в тюрму на строк до 5 років.

Всі ці акції закінчувалися затриманнями. 16 червня після чергового затримання Рословцев утік від конвоїрів з будівлі Московського міського суду. Його виявили в квартирі знайомого. До ранку з Рословцевим вели переговори співробітники Головного управління з протидії екстремізму МВС (Центр "Е"), погрожуючи штурмом. У результаті він їм здався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram