ГоловнаПолітика

Кабмін і ПРООН провели тренінги для чиновників щодо заповнення е-декларацій

Учасники отримали методичні та практичні рекомендації.

Кабмін і ПРООН провели тренінги для чиновників щодо заповнення е-декларацій
Фото: facebook.com

Кабінет Міністрів і Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) спільно провели тренінги щодо заповнення електронних декларацій для заступників міністрів і керівників центральних органів виконавчої влади.

Про це повідомляють на сайті Кабміну.

"Секретаріат Кабміну спільно з ПРООН забезпечив проведення тренінгів з електронного декларування для заступників міністрів та керівників центральних органів виконавчої влади. Учасникам тренінгів були надані методичні та практичні рекомендації, а також відповіді на питання, що виникли під час тестового заповнення декларацій", - наголошено в повідомленні.

Тепер упродовж 60 днів після запуску системи е-декларування свої декларації повинні подати близько 50 тис. чиновників. Інші держслужбовці почнуть заповнювати електронні декларації з 1 січня 2017 року.

Нагадаємо, 15 серпня в Україні запустили систему електронного декларування доходів. Оскільки Держспецзв'язку не надала атестата відповідності системі захисту інформації для електронного декларування, систему запустили без сертифікації. У реєстрі з'явилися перші декларації.

Однак через два дні влада вирішила більше не приймати декларації. Держспецзв'язку доручили допрацювати систему до 1 вересня, а приватну компанію-підрядника звинуватили в неякісній роботі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram