ГоловнаПолітика

Лещенко заявив, що "Свобода" отримала $200 тис. із "чорної каси" ПР

У партії назвали ці заяви "необґрунтованими і непідтвердженими".

Лещенко заявив, що "Свобода" отримала $200 тис. із "чорної каси" ПР
Сергей Лещенко

Народний депутат от Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко стверджує, що в документах так званої "чорної бухгалтерії" Партії Регіонів згадується, в тому числі, і партія ВО "Свобода".

Про це він заявив на брифінгу в Києві, повідомляє телеканал "112 Україна".

За словами нардепа, в "комірній книзі" було виявлено ще одна запис про платіж у розмірі 200 тис. доларів ВО "Свобода" із позначкою "членам комісії".

"У цих документах, що стосуються пана Манафорта (американського політтехнолога екс-президента Віктора Януковича Пола Манафорта, - ред.) ми виявили платіж на користь партії "Свобода"... в розмірі $200 тис.", - заявив Лещенко.

Він закликав керівника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника "розповісти, скільки разів і на яку суму згадується партія "Свобода" в цих документах, щоб зняти будь-які спекуляції на цю тему".

У партії відразу ж відреагували на заяви Лещенка і назвали їх "необґрунтованими і непідтвердженими".

"Те, про що він заявляє, - нехай опублікує, потім будемо розмовляти. Але думаю, йому це навряд чи вдасться. Слова пана Лещенка коментувати - себе не поважати", - заявив агентству "Інтерфакс-Україна" голова секретаріату ВО "Свобода" Олександр Мирний.

При цьому він засумнівався в достовірності оприлюдненої Лещенком копії сторінки з "комірної книги" Партії регіонів, де є інформація про нібито виділення грошей "Свободі".

Нагадаємо, 28 травня колишній заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки декільком можновладним колишнім і нинішнім чиновникам. За його словами, йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальною сумою хабарів у розмірі близько $2 млрд.

Загалом у руки НАБУ потрапили понад 840 сторінок за період 2008-2012 років. Ці сторінки заповнені від руки. У них вказано дати, прізвища й ініціали, суми виданих коштів і короткий опис статті витрат. На кожному аркуші - близько 30 записів. Усього, за попередніми підрахунками, передані матеріали містять близько 25 тисяч рядків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram