ГоловнаПолітика

У полоні в бойовиків перебувають 107 громадян України, - Порошенко

З початку війни вже знайдено і звільнено 3 080 заручників.

У полоні в бойовиків перебувають 107 громадян України, - Порошенко
Петр Порошенко

На сьогоднішній день у полоні у проросійських бойовиків перебувають 107 цивільних і військових громадян України, і потрібно докласти всіх зусиль для їх звільнення.

Про це Президент Петро Порошенко заявив на зустрічі з родинами українців, які перебувають у полоні у бойовиків, інформує прес-служба голови держави.

Порошенко зауважив, що питання звільнення українців з полону є для нього пріоритетним, і його уповноважені займаються цим 24 години на добу і постійно доповідають про будь-які зміни в цьому процесі. З початку війни вже знайдено і звільнено 3 080 заручників.

За словами президента, звільнення заручників залежить безпосередньо від Російської Федерації, яка повинна в цьому питанні натиснути на бойовиків з виконання цього основного пункту Мінських угод.

Президент повідомив, що 19 серпня заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв у Берліні передасть списки з прізвищами 45 заручників в офіси президента Франції і канцлера Німеччини для того, щоб в європейських столицях знали про кожного українця, якого утримують у полоні.

Петро Порошенко також наголосив на важливості того, що вперше за два роки міжнародна гуманітарна місія ООН була допущена до заручників. Україна наполегливо вимагає, щоб представники Міжнародного комітету Червоного хреста були допущені до окупованих територій, щоб вони отримали доступ до в'язниць і були залучені до пошуку і звільнення полонених.

Президент зауважив, що жодних звільнень не відбувається без участі Служби безпеки України, і українська сторона готова до найширших компромісів у питанні звільнення.

За словами представника Мінської групи, віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко, на наступних зустрічах у Мінську 25 серпня і 7 вересня питання про звільнення полонених буде одним з пріоритетних.

Раніше у зв'язку із загостренням ситуації в зоні АТО Порошенко заявив про можливість введення воєнного стану та мобілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram