ГоловнаПолітика

Частина фігурантів справи про "чорну бухгалтерію" ПР покинули Україну

Артем Ситник угледів провину Сергія Лещенка в повільному розслідуванні.

Частина фігурантів справи про "чорну бухгалтерію" ПР покинули Україну
Артем Сытник
Фото: dyvys.in

Частина фігурантів справи про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів виїхали з країни, заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

"Частина людей після того, як Сергій Лещенко вивів цю справу в публічну площину, покинули країну. І це не може не нашкодити розслідуванню. Відповідно, процес трохи пригальмував. Фактично людей попередили, подали їм сигнал: "До вас скоро прийдуть". Люди злякалися і почали ховатися", - сказав Ситник в інтерв'ю "РБК-Україна".

Нагадаємо, 28 травня колишній заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки кільком колишнім і нинішнім можновладним чиновникам. За його словами, йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальною сумою хабарів у розмірі близько $2 млрд.

Загалом у руки НАБУ потрапили понад 840 сторінок за період 2008-2012 років. Ці сторінки заповнені від руки. У них вказано дати, прізвища й ініціали, суми виданих коштів і короткий опис статті витрат. На кожному аркуші - близько 30 записів. Усього, за попередніми підрахунками, передані матеріали містять близько 25 тисяч рядків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram