ГоловнаПолітика

У справі про незаконну вирубку лісу заарештовано чотирьох бійців Чопського прикордонного загону

Суму збитку оцінюють у 19 млн гривень.

У справі про незаконну вирубку лісу заарештовано чотирьох бійців Чопського прикордонного загону
Фото: ua-reporter.com

У рамках розслідування кримінального провадження співробітники Головної військової прокуратури провели обшуки у приміщенні Адміністрації Державної прикордонної служби і в її підрозділах у Західному регіоні.

Про це йдеться на сайті ГПУ.

"Правоохоронні органи розслідують причетність військових посадових осіб ДПСУ до незаконної вирубки 7663 дерев цінних порід (дуб, дуб, бук) у прикордонній зоні України та до їх подальшого збуту за кордон. За даними слідства, незаконні дії завдали державі збитків на суму близько 19 млн гривень" , - йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження, в рамках якого оголошено підозру за ч. 3 ст. 425 КК (недбале ставлення до військової служби) чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону. Їм обрані запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

"При проведенні обшуків роботу центру управління службою порушено не було. Докладнішу інформацію оголосить генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу 17 серпня", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, 2015 року в Україні незаконно вирубали 24 тис. куб. м лісу. У липні 2015 року набув чинності закон, яким запроваджено 10-річний мораторій на експорт лісо- і пиломатеріалів у необробленому вигляді. Однак це не зупинило масової вирубки лісів.

У травні Кабмін заборонив санітарну вирубку лісу і звільнив голову Держлісагентства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram