ГоловнаСвіт

Перемога Клінтон підвищить шанси виконання США своїх зобов'язань із забезпечення безпеки України, - Гопко

У Верховній Раді чекають від США на відстоювання і повернення територіальної цілісності України.

Перемога Клінтон підвищить шанси виконання США своїх зобов'язань із забезпечення безпеки України, - Гопко
Анна Гопко
Фото: day.kyiv.ua

Перемога Гілларі Клінтон є бажаною для України, оскільки це підвищує шанси на виконання США своїх зобов'язань із забезпечення безпеки України.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю

LB.ua сказала голова комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко.

"Водночас ми чітко розуміємо, що українцям випадає хороший шанс з перемогою Гілларі Клінтон, враховуючи її досвід держсекретаря, можливості як дружини колишнього президента США (саме за часів

Білла Клінтона був підписаний Будапештський меморандум, у якому прописано гарантії безпеки для України від Америки), що нарешті доля посилає таку можливість - вимагати від США нарешті виконати всі свої зобов'язання із забезпечення територіальної цілісності нашої держави", - сказала Гопко.

Вона нагадала, що в платформі Демократичної партії є згадка про Україну. "Але хотілося б бачити від майбутнього президента не просто констатації факту російської агресії, а й відстоювання і повернення територіальної цілісності України", - додала депутат.

При цьому вона зазначила, що якщо Білий дім не докладе зусиль у протидії Росії, то "не виключено, що США, рано чи пізно, можуть отримати не тільки пропагандистську, а й гібридну війну і проти себе".

"Адже успіх США в міжнародній політиці залежить і від їхнього успіху в Україні - після такого нахабного міжнародного прецеденту порушення міжнародного права у ХXI столітті США зможуть довести, що порушення міжнародного права не минає безкарно, продемонструвати свій супервплив і здатність вирішувати конфлікти", - вважає Гопко.

Нагадаємо, в березні 2014 року генсек ООН Пан Гі Мун заявив, що

Росія, США і Великобританія порушили зобов'язання перед Україною, оскільки Росія анексувала Крим, а Штати і Британія не перешкодили їй.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram