ГоловнаПолітика

"Київенерго" припинило встановлювати лічильники тепла

Компанія відреагувала на ветування закону, покликаного розблокувати її рахунки.

"Київенерго" припинило встановлювати лічильники тепла
Фото: www.business.ua

Компанія "Київенерго" призупинила реалізацію програми встановлення будинкових лічильників тепла. Крім того, аварійні роботи компанія вирішила проводити в режимі надзвичайних ситуацій.

Як повідомляють на сайті "Київенерго", це пов'язано з арештом її рахунків і ветуванням закону, який дозволив би їх розблокувати.

До початку опалювального сезону всі будинки столиці повинні були отримати власну систему обліку теплоенергії.

"Однак через блокування рахунків, яке призвело до згортання господарської діяльності компанії, "Київенерго" не має можливості закуповувати обладнання та проводити проектні та монтажні роботи", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 12 серпня президент Петро Порошенко ветував закон, що вводить мораторій на стягнення штрафів через борги підприємств теплокомуненерго до отримання ними субвенції з державного бюджету на покриття різниці між фактичними і економічно обґрунтованими тарифами.

Державна виконавча служба арештувала рахунки 104 підприємств ТКЕ України, серед яких і "Київенерго", через штрафи за вже оплачені борги минулих періодів, що виникли в результаті затримки державних субвенцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram