ГоловнаПолітика

Євросоюз готовий виступити посередником між Україною і Росією

ЄС зголосився не допустити ескалації через Крим.

Євросоюз готовий виступити посередником між Україною і Росією

Європейський Союз на тлі загострення відносин між Москвою і Києвом заявив про свою готовність зіграти роль посередника.

Як повідомляє Deutsche Welle, про це повідомив представник Єврокомісії в Брюсселі в понеділок, 15 серпня, додавши, що ЄС готовий на такий крок, якщо його про це попросять.

При цьому він не уточнив, як могла б виглядати роль посередника, яку готовий взяти на себе Брюссель. Представник Єврокомісії наголосив на необхідності виконувати Мінські угоди про врегулювання ситуації на сході України, а також запобігати її ескалації.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Росії заявила про нейтралізацію групи "українських диверсантів" у місті Армянську на півострові Крим в ніч з 6 на 7 серпня. За твердженням відомства, під час затримання загинули співробітник ФСБ і один військовослужбовець. Об'єктами "терактів" були названі критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова.

Президент РФ Володимир Путін звинуватив Україну в "переході до терору". Київ, зі свого боку, відкинув звинувачення Москви, а президент України Петро Порошенко назвав інформацію про диверсію "приводом для чергових військових погроз" з російської сторони. Він розпорядився привести в посилену бойову готовність підрозділи на кордоні з Кримом, а також по всій лінії розмежування на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram