ГоловнаПолітика

Лавров і Штайнмаєр у понеділок обговорять ситуацію в Україні

Голова німецького МЗС летить у Єкатеринбург.

Лавров і Штайнмаєр у понеділок обговорять ситуацію в Україні
Штайнмайер (слева) и Лавров
Фото: EPA/UPG

Міністри закордонних справ Росії і Німеччини Сергій Лавров і Франк-Вальтер Штайнмаєр у понеділок, 15 серпня, проведуть зустріч для обговорення ситуації в Україні та Сирії.

Про це пише РИА Новости з посиланням на прес-службу МЗС РФ.

Цього дня Штайнмаєр приїде в Єкатеринбург на відкриття російсько-німецької літньої школи в Уральському федеральному університеті. Після цього заходу відбудуться його переговори з Лавровим.

"Будуть обговорені актуальні аспекти двостороннього співробітництва в політичній, торговельно-економічній та культурно-гуманітарній сферах. Лавров і Штайнмаєр продовжать обмін думками з ключових міжнародних проблем, включаючи перебіг реалізації Мінських домовленостей про врегулювання української кризи та просування мирного процесу в Сирії, питань європейської безпеки, боротьби з міжнародним тероризмом", - заявили в МЗС.

Нагадаємо, що цього тижня відносини між Україною і Росією знову погіршилися після того, як ФСБ звинуватила українське Головне управління розвідки в спробі організації терактів у Криму. Міноборони, ГУР, РНБО України відкинули ці звинувачення. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

У Росії заявили про можливість розриву дипломатичних відносин і про відмову від "нормандського формату" мирного врегулювання на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram