ГоловнаПолітика

Порошенко зателефонував Байдену у зв'язку з кримськими подіями

Україна хоче уникнути зростання напруженості.

Порошенко зателефонував Байдену у зв'язку з кримськими подіями
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в п'ятницю провів телефонну розмову з віце-президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом, під час якої обговорювали останні події в Криму.

Як повідомляє прес-служба голови держави, він заявив Байдену, що звинувачення Росії з приводу терористичної загрози з боку України - це провокація і спроба виправдати подальші агресивні дії Росії і масштабні репресії в Криму. Він наголосив, що Україна хоче уникнути зростання напруженості.

Байден, своєю чергою, сказав, що американська сторона уважно відстежує всі події навколо Криму.

Порошенко і Байден також наголосили на важливості не дати Москві використовувати ситуацію в Криму як вибачення за очевидне невиконання нею Мінських домовленостей. Сторони погодилися з важливістю продовження діалогу в "нормандському форматі".

Байден наголосив на незмінності позиції США щодо невизнання окупації Криму, а також необхідності збереження санкцій щодо РФ.

Порошенко і Байден домовилися підтримувати постійний контакт щодо подальшого розвитку ситуації у зв'язку з агресивними діями Росії.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з-поміж бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель під час сутички прикордонника і військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність усі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

За даними ГУР, у Криму сталася збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою Федеральної служби безпеки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram