ГоловнаПолітика

У ГУР назвали причину стрілянини російських військових у Криму

Бійці ЗС РФ і російських прикордонних військ "не змогли впізнати один одного".

У ГУР назвали причину стрілянини російських військових у Криму
Фото: Евгений Фельдман

Стрілянина в Армянську в ніч з 6 на 7 серпня між військовослужбовцями Збройних сил Росії і військовослужбовцями російських прикордонних військ сталася через те, що вони не змогли впізнати один одного.

Про це на прес-конференції в Києві розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє Крим.Реалії.

"Основна причина полягає в тому, що ці підрозділи не змогли своєчасно ідентифікувати один одного за принципом "свій-чужий". З однієї й іншої сторони відкрили вогонь на поразку. Є як загиблі, так і поранені", - сказав представник української розвідки.

Нагадаємо, 7 серпня Росія призупинила роботу всіх пунктів пропуску до Криму через нібито перестрілку, яку було чутно на адмінкордоні з Кримом. Офіційної інформації з російської сторони щодо того, що відбувається, не було. Через три дні ФСБ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму, пізніше це зробив і президент Росії Володимир Путін. Також ФСБ заявила нібито про затримання української диверсійної групи.

Разом із тим, LB.ua повідомляє про оголошених у розшук на території Криму російських військових, орієнтування на яких розповсюдили на півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram