ГоловнаПолітика

Генпрокуратура виявила пост спостереження за своїми співробітниками в Києві

Спецназ НАБУ перешкоджає фіксації цього факту.

Генпрокуратура виявила пост спостереження за своїми співробітниками в Києві
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура виявила стаціонарний пост спостереження за своїми співробітниками в Києві, повідомляють Українські Новини.

"Слідчі Генеральної прокуратури виявили стаціонарний пост спостереження за адресою вул. Симона Петлюри, 7/9, що здійснював зняття інформації про дії працівників прокуратури", - повідомило агентству поінформоване джерело.

Після спроб з'ясувати імена осіб, які ведуть спостереження, на місце події прибув спецназ Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і перешкоджає фіксації цього факту.

"Такі дії можна розцінювати як протидію з боку НАБУ проведенню заходів, пов'язаних із розслідуванням кримінального провадження за фактами незаконного прослуховування", - додав співрозмовник агентства.

За його словами, у одного із затриманих серед речей виявлено записку з прізвищем слідчого Генпрокуратури Дмитра Суса.

Нагадаємо, 5 серпня Генпрокуратура прийшла з обшуками в Національне антикорупційне бюро.

Як пояснив генеральний прокурор Юрій Луценко, НАБУ, розслідуючи кримінальне провадження проти одного з працівників прокуратури, звернулося в СБУ й отримало два номери його телефону, а потім отримало санкцію суду на їх прослуховування. Однак, як виявилося, один із цих номерів належить не фігурантові кримінального провадження (Колеснику), а іншому громадянину.

Як заявив Луценко, детектив НАБУ, з'ясувавши це, повинен був відразу припинити прослуховування цього громадянина, оскільки воно незаконне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram