ГоловнаПолітика

Росія назвала ім'я третього затриманого у справі про "кримських диверсантів"

Ридвана Сулейманова спіймали, коли той фотографував аеропорт "Сімферополь".

Росія назвала ім'я третього затриманого у справі про "кримських диверсантів"
Фото: ФСБ РФ

Стало відомо ім'я ще однієї, вже третьої особи, затриманої ФСБ РФ за підозрою в підготовці терактів в окупованому Росією Криму.

Як повідомляє ТАСС, його звуть Ридван Рустемович Сулейманов, 1989 року народження, житель Запоріжжя.

Чоловіка затримали 30 липня біля аеропорту Сімферополя, де він робив фотографії. Нібито він це робив на замовлення українського "куратора" на ім'я Павло Миколайович (прізвище невідоме) для визначення місць закладення вибухових пристроїв.

Сулейманов розповів ФСБ під час допиту, що проживає в Запоріжжі. У жовтні 2015 року його "завербували" на зарплату 3-4 тисячі гривень на місяць. Позивний Сулейманова - "Юзеф". Його завданням було збирати інформацію на території Криму і передавати "куратору".

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" зі складу бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель під час сутички прикордонника і військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України.

Було оголошено, що затримано водія автобуса Запорізької АЕС Євгена Панова і виконроба з Євпаторії, який має кримінальне минуле, Андрія Захтея.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність усі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

За даними ГУР, у Криму сталася збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою Федеральної служби безпеки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram