ГоловнаПолітика

Стрілянину в ніч на 7 серпня в Криму влаштували п'яні російські військові

Слідом за розстрілом прикордонників, через добу, російські військові відкрили вогонь по цивільному автомобілю.

Стрілянину в ніч на 7 серпня в Криму влаштували п'яні російські військові
Фото: newc.info

6-8 серпня поблизу КПП "Армянськ" сталося два інциденти, в результаті яких російські військові застосували зброю. В обох випадках вони перебували в стані алкогольного сп'яніння.

Як повідомляють джерела LB.ua, в ніч із 6 на 7 серпня російські військові, які несли службу поблизу КПП "Армянськ", відкрили вогонь по прикордонниках, які підпливли до них на катерах. Прикордонники почали стріляти у відповідь. У результаті одну людину було вбито (прикордонника), чотирьох (одного військового і трьох прикордонників) поранено.

Через добу, в ніч із 7 на 8 серпня, російські військові знову відкрили стрілянину на КПП "Армянськ" у Криму. Цього разу вони стріляли по цивільному автомобілю, який прямував у Херсонську область.

Перед КПП "Армянськ" російські військові (наряд із п'яти осіб) зупинили автомобіль "Шкода Фабіа", за кермом якого перебував 23-річний житель с. Суворове Хафіз Мухамадов, у салоні також була 20-річна дівчина. Вони прямували до родичів у Хрестовку Чаплинського району (Херсонська область, - ред.). За словами джерел, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, військові зажадали від молодих людей надати додаткові документи, крім паспорта. Водій попросив їх уточнити, хто вони такі, і відмовився надавати документи.

Зав'язалася сварка, військові відкрили вогонь по машині, а коли люди з неї вибігли, то й по них. Дівчина отримала несерйозне поранення, у хлопця влучило 6 куль. Як стверджують співрозмовники LB.ua, усвідомивши, що накоїли, стрільці втекли. Незабаром трьох затримали.

Хафіз Мухамадов живий, учора він вийшов із коми. На цей момент він перебуває в Красному в лікарні під охороною.

Місцева влада повідомила старійшин, які намагалися з'ясувати, що сталося, що Хафіз віз вибухівку, тому і постраждав. А самі збори (курултай) місцева поліція розігнала.

Нагадаємо, 7 серпня Росія призупинила роботу всіх пунктів пропуску у Крим через нібито стрілянину, яку було чутно на адмінкордоні з Кримом. Офіційної інформації з російської сторони не було. Через три дні ФСБ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму, пізніше це зробив і президент Росії Володимир Путін. Також ФСБ заявила нібито про затримання української диверсійної групи.

Разом з тим LB.ua повідомляв про оголошених у розшук на території Криму російських військових, орієнтування на яких поширили на півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram