ГоловнаПолітика

НАБУ оголосило Онищенка у всеукраїнський розшук

НАБУ і САП готують документи в Інтерпол.

НАБУ оголосило Онищенка у всеукраїнський розшук
Александр Онищенко

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук депутата Верховної Ради Олександра Онищенка ("Воля народу").

Про це повідомило джерело в антикорупційних органах.

"Уже оголошено у всеукраїнський розшук", - сказав він.

За його словами, в середу детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) подадуть документи в Інтерпол для оголошення Онищенка в міжнародний розшук.

Цю інформацію підтвердив заступник антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко.

Нагадаємо, НАБУ і САП 22 червня викрили організаторів схеми розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках угод про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня Рада дозволила затримання й арешт народного депутата Онищенка - головного фігуранта "газової" схеми. 27 липня генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку.

Тим часом, користуючись депутатською недоторканністю, нардеп покинув Україну. 29 липня він заявив, що перебуває в Лондоні, оформляє дозвіл на проживання і просить про політичний притулок владу Великобританії.

2 серпня він не з'явився на перший допит. У НАБУ. заявили, що за повторної неявки щодо нього буде запущено процедуру оголошення в розшук. 5 серпня Онищенко знову не з'явився на допит в НАБУ.

9 серпня Солом'янський районний суд Києва дозволив затримання і арешт депутата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram