ГоловнаПолітика

Суд арештував будинок Кузьміна в Пущі-Водиці

Колишній заступник генпрокурора побудував маєток усупереч закону.

Суд арештував будинок Кузьміна в Пущі-Водиці
Фото: http://nashigroshi.org

Печерський райсуд Києва арештував будинок екс-заступника генерального прокурора Рената Кузьміна в Пущі-Водиці.

Ухвалу суду знайшло в Єдиному реєстрі видання "Наші Гроші".

Арешт накладено на житловий будинок загальною площею 1068 кв. м з підвалами, навісами і гаражем на 142 кв м. Він розташований по вул. Вишгородській, 150 (Межигірське лісництво).

Видання нагадує, що в листопаді 2006 року Держуправління справами надало Кузьміну в користування будинок у комплексі відпочинку "Пуща-Водиця". Влітку 2008 року Кузьмін отримав дозвіл на проведення капітального ремонту, зобов'язавшись інвестувати в реконструкцію 1 млн грн. Через місяць він отримав дозвіл на реконструкцію з добудовою гостьового будинку, лазні, альтанки з барбекю і встановлення паркана.

У результаті Кузьмін відремонтував будівлю "Пущі-Водиці" і побудував новий великий будинок на 1068 кв м, на який у грудні 2010 року оформив свідоцтво про право приватної власності. Згодом будинок частинами було подаровано Лідії Шумаковій - тещі Кузьміна.

25 вересня 2015 року було порушено кримінальне провадження за фактом заволодіння Кузьміним цим будинком. Зазначалося, що службові особи ДУС, Комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" і КМДА сприяли Кузьміну в будівництві житла на території "Пущі-Водиці", землі якої належать до земель рекреаційної зони, де будівництво індивідуальних будинків заборонене.

З червня 2014 року Ренат Кузьмін перебуває в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram