ГоловнаПолітика

Теличенко відмовилася стати заступником генпрокурора (оновлено)

Правозахисниця реформуватиме ГПУ ззовні.

Теличенко відмовилася стати заступником генпрокурора (оновлено)
Фото: telekritika.ua

Кандидат на посаду заступника генерального прокурора Валентина Теличенко відмовилася від запропонованої посади. Таку інформацію вона підтвердила на своїй сторінці в фейсбуці.

"Я дійсно відмовилася від посади, але не відмовлялася реформувати прокуратуру. Буду робити це ззовні, не ставши частиною тієї системи, яку ми критикуємо і яку хочеться терміново реформувати. На цей момент є розуміння з генеральним прокурором щодо напрямів реформування, конкретику розробляємо. Всі ідеї та ініціативи, сподіваюся, будуть широко обговорюватися і зважуватися. Працюємо", - написала Теличенко.

Нагадаємо, 47-річна Валентина Теличенко - український правозахисник. Спеціалізується на кримінальному та цивільному праві та супроводженні справ у Європейському суді з прав людини. Член правління міжнародного благодійного фонду "Відродження".

Теличенко представляла інтереси Луценка в ЄСПЛ. Суд визнав затримання Луценка незаконним, а справу проти нього - політично мотивованою.

Також вона представляла і представляє в ЄСПЛ інтереси Мирослави Ґонґадзе, Надії Савченко, Юлії Тимошенко, Валерія Іващенка, жертв протистояння в Одесі 2 травня 2014 року.

У травні генпрокурор Юрій Луценко заявив, що призначить Теличенко своїм заступником з реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram