ГоловнаПолітика

Кабмін створює міжрегіональну митницю ДФС для боротьби з контрабандою

Її співробітники зможуть виїжджати без попередження на будь-яку митницю для оперативного втручання

Кабмін створює міжрегіональну митницю ДФС для боротьби з контрабандою
Фото: zhitomir.info

Кабінет Міністрів затвердив створення окремого територіального підрозділу Державної фіскальної служби - міжрегіональної митниці.

Як пояснив міністр фінансів Олександр Данилюк, нова структура у складі ДФС сформується за рахунок наявного штату і здійснюватиме контроль та митний огляд товарів.

"Міжрегіональна митниця контролюватиме ситуацію виключно в тих пунктах пропуску, де знадобиться оперативне втручання", - зазначив в.о. заступника голови ДФС Мирослав Продан.

Співробітники міжрегіональної митниці займатимуться аналізом ризиків, за потреби виїжджатимуть без попередження на будь-яку митницю для оперативного втручання.

"На період їхнього перебування працівники відповідної митниці відсторонюються від виконання своїх обов'язків, а працівники міжрегіональної митниці починають діяти відповідно до наданих їм повноважень", - наголошується в повідомленні Мінфіну.

Міжрегіональна митниця ДФС має право здійснювати повний митний контроль, перевіряти відомості в митних деклараціях та правильність нарахування митних платежів, виявляти і припиняти порушення законодавства як з боку суб'єктів ЗЕД, так і з боку працівників ДФС під час здійснення ними митних формальностей.

"Це забезпечить ефективну роботу у боротьбі з митними правопорушеннями, а також підвищить ефективність митного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України. Також створення міжрегіональної митниці допоможе поліпшити результативність виконання завдань і функцій ДФС і допоможе в боротьбі з контрабандою та корупцією на митниці", - підкреслюють у Мінфіні.

Нагадаємо, у травні прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував створення підрозділу для контролю роботи митниці. Цей орган прем'єр охрестив "чорною сотнею". Йдеться про 20 мобільних груп, які працюватимуть насамперед на західному кордоні, а також у Чернігівській та Житомирській областях. На початку червня Кабмін дав старт роботі "чорної сотні".

У червні США виділили Україні 220 млн доларів. Кошти, в тому числі, підуть на прискорення митної реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram