ГоловнаПолітика

Луценко назвав імовірних винуватців в історії з незаконною "прослушкою"

Генпрокурор не має наміру ділити правоохоронні системи на хороші та погані.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що обшук у НАБУ завершено, і заявив, що не має наміру ділити правоохоронні системи на хороші та погані.

"Я не збираюся ділити правоохоронні системи на хороші та погані. Незаконне прослуховування - порушення закону, хто б його не вчинив", - написав Луценко в Facebook.

За словами Луценка, в ГПУ за заявою СБУ порушено справу про незаконне прослуховування телефону, яке ініціював детектив НАБУ.

"Я розглядаю НАБУ як партнерів у боротьбі зі злочинністю та корупцією. Сподіваюся на таку саму позицію керівника НАБУ, тому заздалегідь попередив А. Ситника про заплановані слідчі дії", - зазначив генпрокурор.

Луценко озвучив версії щодо ймовірних винуватців в історії з незаконною "прослушкою" з боку НАБУ.

"Або це працівник СБУ, який неправильно надав інформацію про телефони підозрюваного детектива, або детектив, який не припинив прослуховування сторонньої особи, або обидва разом", - написав генпрокурор.

Нагадаємо, в п'ятницю Генпрокуратура прийшла з обшуками в Національне антикорупційне бюро.

Як пояснив генеральний прокурор Юрій Луценко, НАБУ, розслідуючи кримінальне провадження проти одного з працівників прокуратури, звернулося в СБУ й отримало два номери його телефону, а потім отримало санкцію суду на їх прослуховування. Однак, як виявилося, один із цих номерів належить не фігурантові кримінального провадження (Колеснику), а іншому громадянинові.

Як заявив Луценко, детектив НАБУ, з'ясувавши це, повинен був відразу припинити прослуховування цього громадянина, оскільки воно незаконне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram