ГоловнаПолітика

Порошенко: введення безвізового режиму Індонезією сприятиме розвитку туризму

Сторони обговорили співпрацю в гуманітарній сфері.

Порошенко: введення безвізового режиму Індонезією сприятиме розвитку туризму
Фото: president.gov.ua

Безвізовий режим для українців, введений Індонезією, сприятиме розвитку зв'язків між країнами і туризму.

Так відповідне рішення індонезійської влади прокоментував Президент Петро Порошенко під час спільної з Президентом Індонезії Джоко Відодо заяви для представників ЗМІ за підсумками переговорів.

"Ми вдячні Президенту Індонезії за рішення ввести безвізовий режим для українських громадян. Вважаю, це сприятиме розвитку туризму", - зазначив Глава держави.

Петро Порошенко також упевнений, що підписана сьогодні угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Індонезія про звільнення від оформлення віз громадян, які користуються дипломатичними та службовими паспортами, також буде сприяти розвитку зв'язків між країнами.

Під час переговорів сторони також обговорили співробітництво в гуманітарній сфері та в рамках міжнародних організацій. Голова Української держави подякував Індонезії за підтримку кандидатури України під час голосування в Раді Безпеки ООН. "Ми також налаштовані підтримати Індонезію у 2019-2020 роках", - зазначив він.

Крім того, під час переговорів обговорювалося питання розслідування терористичної атаки на рейс МН-17, оскільки в цій трагедії також загинули індонезійські громадяни. Президент відзначив високий рівень координації між усіма країнами, громадяни яких стали жертвами цієї катастрофи.

Під час переговорів сторони обмінялися думками про інтеграційні процеси, які відбуваються в регіоні Південно-Східної Азії. Крім того, Президент запросив індонезійського колегу відвідати Україну з візитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram