ГоловнаПолітика

НАБУ прослуховувало "цукрового прокурора"

Олександра Колесника підозрюють у причетності до розкрадань на 300 млн гривень.

НАБУ прослуховувало "цукрового прокурора"
Фото: racurs.ua

Обшуки ГПУ в будівлі НАБУ пов'язані з прослуховуванням телефону заступника прокурора Київської області Олександра Колесника, якого підозрюють у причетності до розкрадання цукру зі складів Аграрного фонду.

"Як підставу для обшуку в постанові [суду] було зазначено розслідування кримінального провадження від 22.04.2016 р. за фактом здійснення незаконного прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов фігурантів розслідуваного Бюро кримінального провадження за фактом розкрадання цукру зі складів державної спеціалізованої бюджетної установи «Аграрний фонд» у Черкаській області загальною вартістю понад 300 млн грн. Ключовим підозрюваним в цьому провадженні є заступник прокурора Київської області Олександр Колесник, затриманий детективами НАБУ 18 травня 2016 року і взятий під варту за рішенням суду 20 травня 2016 року за підозрою в скоєнні правопорушення за ч.2 ст. 364 КК України ("Зловживання владою або службовим становищем")", - повідомляє прес-служба НАБУ.

Нагадаємо, в п'ятницю Генпрокуратура прийшла з обшуками в Національне антикорупційне бюро.

Як пояснив генеральний прокурор Юрій Луценко, НАБУ, розслідуючи кримінальне провадження проти одного з працівників прокуратури, звернулося в СБУ й отримало два номери його телефону, а потім отримало санкцію суду на їхнє прослуховування. Однак, як виявилося, один із цих номерів належить не фігуранту кримінального провадження (Колеснику), а іншому громадянину.

Як заявив Луценко, детектив НАБУ, з'ясувавши це, мав одразу припинити прослуховування цього громадянина, оскільки воно незаконне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram