ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Лідер "Боко Харам" спростував чутки про своє повалення

В інтернеті з'явилося 10-хвилинне відео з виступом лідера нігерійських ісламістів.

Лідер "Боко Харам" спростував чутки про своє повалення
Боевики "Боко Харам"
Фото: novostiua.net

Лідер терористичного угруповання "Західноафриканська провінція "Ісламської держави" (раніше відомої як "Боко Харам") Абубакр Шекау спростував інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про своє повалення.

Як повідомляє Sky News, про те, що він, як і раніше, керує бойовиками організації, Шекау заявив у 10-хвилинному аудіоролику, який з'явився в інтернеті.

"Люди повинні знати, що ми все ще поруч. Ми ніколи не принесемо їм розладу, ми будемо жити відповідно до Корану", - заявив він.

Експерти відзначили, що голос на запису дійсно належить Шекау. "Людина, що розмістила це в інтернеті, - дуже надійне джерело", - заявив один із фахівців.

Днем раніше, 3 серпня, Associated Press повідомило, що в "Боко Харам" змінився валі (лідер). Ним, за інформацією агентства, став Абу Мусаб аль Барнауі, який відразу ж пообіцяв, що бойовики припинять атаки на мечеті і мусульманські ринки. Про долю Шекау AP не повідомляло.

До весни минулого року "Західноафриканська провінція "Ісламської держави" мала назву "Боко Харам", що в перекладі означає "Західна освіта - гріх". Прихильники угруповання, утвореної в Нігерії в 2002 році, виступають за введення в країні законів шаріату і протистояння впливу Заходу. Саме терористи організації стоять за більшістю терактів, скоєних у регіоні.

У березні 2015 року Шекау присягнув на вірність "Ісламській державі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram