ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про соцдопомогу сім'ям військових

Документ надає пільги для отримання соцвиплат

Порошенко підписав закон про соцдопомогу сім'ям військових
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон, згідно з яким зарплата військових не враховуватиметься при прийнятті рішення про надання соціальної допомоги членам їхньої сім'ї.

«Законом вносяться зміни до статей 1 і 4 Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», що передбачають невключення до сукупного доходу сім'ї, яка претендує на отримання такого виду державної соціальної допомоги, грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і навчального складу, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції на час її проведення», - повідомляє прес-служба президента.

Законом встановлено, що до заяви про надання державної соціальної допомоги додається довідка встановленої форми про безпосередню участь особи в антитерористичній операції.

Реалізація закону дозволить поліпшити матеріальне становище малозабезпечених сімей, члени яких беруть участь в антитерористичній операції.

Закон набуває чинності з дня, наступного після дня його опублікування.

Нагадаємо, закон №1462-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям» щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції» ухвалила Верховна Рада 14 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram