ГоловнаПолітика

Суд збільшив заставу фігуранту "справи Онищенка" Постному до 250 млн гривень

Постного також зобов'язали носити електронний браслет стеження

Суд збільшив заставу фігуранту "справи Онищенка" Постному до 250 млн гривень
Фото: hromadske.ua

Апеляційний суд Києва збільшив заставу з 1,5 млн до 250 млн гривень для Валерія Постного, підозрюваного в завданні 3 млрд гривень збитків держбюджету під час реалізації угод про спільну діяльність з газодобувною компанією "Укргазвидобування".

Про це повідомив журналістів заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко.

Він зазначив, що суд задовольнив апеляцію прокурорів і збільшив суму застави, а також зобов'язав підозрюваного носити електронний браслет стеження.

Кривенко також повідомив, що майно і грошові кошти Постного було знайдено на Кіпрі і в Німеччині.

Нагадаємо, спочатку Постного затримали за підозрою у причетності до розкрадання газу за схемою спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування" (ст.191 і ст.255 Кримінального кодексу), але коли він виплатив заставу і вийшов на волю, йому оголосили підозру у відмиванні грошей (ст.209 Кримінального кодексу). Термін другого затримання Постного минув ще 25 червня, відтоді він перебуває в лікарні.

Паралельно прокурори САП оскаржили рішення про призначення Постному низької застави в першій справі. Вони вимагали підвищити її розмір з 1 млн до 1,6 млрд гривень.

Постного вважають одним із головних фігурантів схеми розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках угод про спільну діяльність з ВАТ "Укргазвидобування", у результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень. Організатором схеми вважають депутата Верховної Ради Олександра Онищенка.

Під час судового засідання 2 липня Постному мали підвищити розмір застави, але оскільки він перебував у суді непритомним, під впливом наркотиків, засідання довелося перенести.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram