ГоловнаПолітика

Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо розвитку оборонно-промислового комплексу

Кабміну доручено протягом місяця затвердити держпрограму розвитку ОПК до 2020 року

Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо розвитку оборонно-промислового комплексу
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 20 травня "Про заходи щодо розвитку оборонно-промислового комплексу України".

Про це йдеться в указі №323 від 2 серпня, опублікованому на офіційному сайті президента.

Цим рішенням Кабінету Міністрів доручено протягом місяця підготувати та затвердити держпрограму реформування і розвитку ОПК до 2020 року, забезпечити внесення на розгляд Верховної Ради законопроекту про ліцензування госпдіяльності з розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння.

Протягом трьох місяців (до 2 листопада) уряд повинен внести законопроекти про забезпечення сприятливих умов для залучення іноземних інвестицій в ОПК шляхом створення спільних підприємств; особливості діяльності у сфері розробки і виробництва озброєння та військової техніки; застосування конкурентних процедур під час закупівлі продукції, робіт і послуг за оборонним замовленням, інформація про закупівлю яких становить державну таємницю.

Також у зазначений термін мають внести проект закону про підтримку авіаційної промисловості, що встановлює обмежувальне ввізне мито на літаки іноземного виробництва, які перебувають в експлуатації понад 5 років, якщо аналоги таких літаків виробляються в Україні; затвердити порядок формування ціни на продукцію оборонного призначення у разі відбору постачальників без конкурсу і програму підготовки кадрів для потреб підприємств ОПК.

До 1 січня 2017 року Кабміну доручено забезпечити затвердження основних напрямків розвитку озброєння і військової техніки на довгостроковий період; а в проекті державного бюджету на 2017 рік і наступні роки - передбачити фінансування в повному обсязі державних цільових програм розвитку озброєнь, військової техніки та ОПК.

Контроль за виконанням цього указу покладено на секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Нагадаємо, в травні Україна почала перебудову сектору оборони для вступу до НАТО. Для цього РНБО затвердила стратегічний оборонний бюлетень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram