ГоловнаСуспільствоПодії

Голова ДСНС вважає підпал основною причиною пожеж на українських звалищах

Тільки в липні у Львівській і Київській областях було 4 повторні випадки займання.

Голова ДСНС вважає підпал основною причиною пожеж на українських звалищах
Николай Чечеткин
Фото: mvs.gov.ua

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін вважає підпал причиною пожеж на звалищах у Київській і Львівській областях.

Про це повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Голова ДСНС зазначив, що тільки протягом липня у Львівській і Київській областях на звалищах було чотири повторні випадки займання.

"Це змушує думати, що основною причиною виникнення пожеж на звалищах є підпал", - сказав Чечоткін.

За його словами, до кінця серпня через погодні умови в Україні протримається високий (п'ятий) клас пожежної небезпеки. Тому всі сили і підрозділи ДСНС далі нестимуть службу в посиленому режимі реагування.

"Ми повинні забезпечити повну взаємодію з місцевими органами влади, Національною поліцією і власниками земельних ділянок для цілодобового моніторингу пожеж у природних екосистемах. Важливо також активізувати роз'яснювальну роботу серед населення", - зазначив Чечоткін.

За його прогнозами, пожежонебезпечний період в Україні закінчиться щонайраніше наприкінці жовтня.

Нагадаємо, 30 травня на міському звалищі біля с. Грибовичі під Львовом стався зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилося четверо людей. 31 травня було знайдено тіла трьох рятувальників - Юрія Рудого, Андрія Вненкевича і Богдана Юнка. Пошуки зниклого комунальника виявилися безрезультатними. 7 червня пожежа на звалищі під Львовом спалахнула з новою силою, рятувальники для її гасіння залучили авіацію.

4 липня у Київській області зайнялося звалище, куди звозили сміття зі Львова. 13 липня виникла пожежа на сміттєзвалищі поблизу с. Трипілля Обухівського району (40 км від Києва).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram