ГоловнаПолітика

У Єфремова знайшли 33 млн франків на закордонному рахунку

За версією слідства, колишній регіонал планував втекти

У Єфремова знайшли 33 млн франків на закордонному рахунку
Фото: Сергей Нужненко

Колишній народний депутат Олександр Єфремов має у розпорядженні кошти в розмірі 33 млн швейцарських франків (близько 33 млн доларів), що дає йому можливість жити за кордоном, повідомив прокурор Генпрокуратури Павло Кожухівський на суді з обрання Єфремову запобіжного заходу.

"Ми встановили, що Єфремов має 33 млн швейцарських франків", - інформує "РБК-Україна" слова прокурора.

Крім того, як повідомив представник держобвинувачення, Єфремов намагався сфальсифікувати докази на свій захист. Ще однією причиною його затримання стала інформація про те, що Єфремов збирається покинути країну. Також звинувачення стверджує, що Єфремов підтримує зв'язок з колишнім керівництвом України, яке може забезпечити втечу, в тому числі через непідконтрольну територію.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура просить Печерський районний суд заарештувати Єфремова на 60 днів.

Єфремова затримали в суботу на борту літака "Австрійських авіаліній". Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство має прямі докази ролі Єфремова в організації "ЛНР".

ГПУ підозрює колишнього голову ПР у заволодінні шляхом зловживання службовим становищем майном підприємства "Луганськвугілля" (ч. 5 ст. 191 КК України), вчиненні умисних дій з метою зміни територіальних кордонів України, що призвело до смерті людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України), а також в організаційному та іншому сприянні створенню терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram