ГоловнаПолітика

Трьох кримських суддів судитимуть за держзраду зочно

Прокуратура завершує досудове розслідування.

Трьох кримських суддів судитимуть за держзраду зочно
Фото: goodvin.info

Печерський районний суд Києва дав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування проти трьох колишніх суддів Криму.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"Зазначені судові рішення дають можливість завершити досудове розслідування стосовно "зрадників у мантії", передати обвинувальні акти щодо них до суду і провести "заочне" засудження", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ нагадали, що цих суддів підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада, тобто надання іноземній державі і її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України).

"Зокрема, встановлено, що зазначені судді, всупереч вимогам законодавства України, порушуючи присягу судді, після анексії Російською Федерацією півострова Крим з березня 2014 року почали здійснювати "правосуддя" в так званих судах окупованого Криму та протиправно приймати судові рішення", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, для притягнення судді до кримінальної відповідальності потрібен дозвіл Верховної Ради. У липні 2015 року Генпрокуратура попросила Верховний Суд внести в парламент відповідне подання.

У квітні Рада звільнила 193 суддів, які залишилися в Криму і перейшли на роботу в російську судову систему. Служителів Феміди звільнено з формулюванням "за порушення присяги". Усього ГПУ підозрює в зраді 276 кримських суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram