ГоловнаПолітика

В Одесі завершилися навчання Sea Breeze 2016

Українські військові тренувалися з армією США

В Одесі на американському десантному кораблі Whidbey Island у суботу відбулася урочиста церемонія закриття українсько-американських навчань Sea Breeze-2016.

Як повідомляє прес-служба флоту, в церемонії взяли участь представники Військово-морських сил Збройних сил України та командування тактичного з'єднання Шостого флоту ВМС США, керівництво Одеської обласної ради, члени Київської асоціації військових аташе.

Під час навчань кораблі подолали 4285 морських миль, було виконано 454 стрибки з парашутом, 619 безпарашутних десантувань, 3 морські та 1 річковий десант, 2 подолання водних перешкод. Також було проведено 2 артилерійські стрільби та 15 стрільб зі стрілецької зброї. Крім того, авіація виконала 149 польотів, загальний наліт склав 166 годин. Дайвери зробили 137 занурень, загальний час їхнього перебування під водою - 75 годин.

За словами капітана 1 рангу Олексія Доскато, який керував маневрами з української сторони, під час навчань відпрацьовано тактичні прийоми, форми і способи застосування багатонаціональних сил, які раніше під час Sea Breeze не проводилися. Зокрема, було задіяно десантний корабель ВМС США, проведено спільну амфібійну операцію. Крім того, здійснено одночасне десантування особового складу парою літаків, проведено передачу вантажів вертольотами між кораблями на зовнішній підвісці, відпрацьовано тактичні перевезення військовослужбовців на зовнішньому адаптері, здійснено розгортання і використання понтонних переправ.

У Sea Breeze 2016 взяли участь військовослужбовці 16 країн, навчання проводилися з 18 по 30 липня у північно-західній частині Чорного моря, гирлі річки Дунай, Одеській та Миколаївській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram