ГоловнаСвіт

США мають намір повернути Японії частину Окінави

4 тис. га землі використовувалися для відпрацювання вправ із ведення війни в джунглях.

США мають намір повернути Японії частину Окінави
Окинава, военная база США, вертолеты
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати Америки повернуть Японії близько 4 тис. гектарів території на острові Окінава, яку використовували як тренувальну базу для своїх військових.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Defense News.

"Американські військові повернуть 4 тис. га землі на острові Окінава японському уряду, зменшуючи територію, яка є в підпорядкуванні збройних сил США (в Японії, - ред.) на 17%", - наголошено в повідомленні.

Цю територію використовували для відпрацювання вправ із ведення війни в джунглях. Повернення землі здійснюється відповідно до раніше досягнутих домовленостей щодо Окінави, зазначено в публікації.

Ця ділянка землі стане найбільшою, що повернеться японському уряду в рамках домовленості про реверсії острова від 1972 року. Проте певні об'єкти американських військ на території Японії діятимуть і надалі.

"У рамках Договору про взаємну співпрацю і безпеку між США і Японією, Сполученим Штатам дано право на використання певних об'єктів із метою захисту Японії, підтримки миру і безпеки на Далекому Сході", - цитує видання заступника командувача силами США в Японії генерала Чаротті.

Раніше повідомляли, що в Норвегії запропонували подарувати Фінляндії гору до 100-річчя незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram