ГоловнаСуспільствоЖиття

Пілотний проект "Шлюб за добу" запустили в прифронтовому Сєверодонецьку

Першими стали під вінець двоє військовослужбовців і пара з окупованого Свердловська.

Пілотний проект "Шлюб за добу" запустили в прифронтовому Сєверодонецьку
Фото: ru.tsn.ua

Міністерство юстиції сьогодні запустило в Сєверодонецьку новий пілотний проект "Шлюб за добу".

Голова відомства Павло Петренко особисто привітав перші три пари, які одружилися за новою процедурою, повідомляють на сайті відомства.

"У перший день дії пілотного проекту шлюб узяли двоє військовослужбовців, які захищають нашу країну в зоні проведення АТО. Ще одна пара - жителі тимчасово окупованого Свердловська. Вони виїхали на підконтрольну територію на декілька днів спеціально, щоб отримати українські документи", - наголошено в повідомленні .

Петренко зазначив, що запуск проекту "Шлюб за добу" саме в Сєверодонецьку є символічним.

"Це прифронтове місто найбільше хоче миру і спокою, а також того, щоб дитячий сміх і весільна музика звучали якнайчастіше на його вулицях ... Уперше в Україні ви входите за новими правилами, без бюрократії, з можливістю самостійно вибрати, коли ви хочете зареєструватися, не чекаючи 30 днів для того, щоб створити свою сім'ю", - зазначив міністр.

Петренко також відвідав місцевий пологовий будинок, де з березня стартував іще один важливий соціальний проект - вручення свідоцтв про народження безпосередньо в медичній установі.

"Сьогодні з рук міністра юстиції перші документи нових громадян України отримали батьки шістьох дітей - чотирьох хлопчиків і двох дівчаток", - наголошено в повідомленні.

Скористатися цією послугою можна вже в 463 пологових по всій Україні. А з моменту введення сервісу отримання свідоцтва про народження безпосередньо в пологовому будинку свій перший документ отримали 42 147 новонароджених.

Нагадаємо, 13 липня уряд схвалив запуск пілотного проекту з реєстрації одруження протягом 24 годин у Києві, Одесі, Львові, Маріуполі та Сєверодонецьку.

28 липня Мін'юст оголосив конкурс із відбору пар для "Шлюбу за добу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram