ГоловнаПолітика

Москва попросила в Києва агреман на призначення Бабича послом в Україні

Напередодні Путін підписав указ про відставку Зурабова.

Москва попросила в Києва агреман на призначення Бабича послом в Україні
Михаил Бабич
Фото: rbc.ua

Москва попросила в Києва попередню згоду (агреман) на призначення Михайла Бабича новим послом Росії в Україні.

Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

"Поки не знаю (чи отримано згоду Києва на призначення, - ред.), але агреман попросили ... Необхідні дипломатичні процедури, в тому числі й отримання агремана, зараз у процесі", - сказав Пєсков.

Напередодні Володимир Путін підписав указ про звільнення Михайла Зурабова від обов'язків надзвичайного і повноважного посла РФ в Україні.

Михайло Бабич народився в Рязані в 1969 році, в 1990 році закінчив Рязанське вище військове командне училище зв'язку. Працював першим заступником голови Федерального агентства з регулювання продовольчого ринку при Мінсільгоспі РФ, займав пости віце-губернатора спочатку Московської, потім Іванівської областей, з листопада 2002 року по лютий 2003 року був головою уряду Чечні.

У 2003 році Бабич працював помічником міністра економічного розвитку і торгівлі РФ, потім був депутатом Держдуми від "Єдиної Росії". На посаду повпреда РФ у Приволжжя Бабича призначили 15 грудня 2011 року.

Нагадаємо, 28 липня посла РФ в Україні Зурабова відправлено у відставку. Тимчасовим повіреним було призначено Сергія Торопова.

23 лютого 2014 року МЗС РФ відкликав у Москву російського посла в Києві Зурабова. Після цього тимчасовим повіреним у справах РФ в Україні став Андрій Воробйов, але він помер 30 травня 2016 року.

У червні 2014 року Посольство Росії в Україні повідомило, що Зурабов повернувся в Україну. Втім інформації про роботу Зурабова після повернення вкрай мало. Фактично Росію в Україні продовжував представляти Воробйов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram