ГоловнаПолітика

Обвинувальні акти проти восьми екс-"беркутівців" передано в суд

Сімох із них оголошено в розшук.

Обвинувальні акти проти восьми екс-"беркутівців" передано в суд
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальні акти проти заступника командира роти київського спецпідрозділу "Беркут" і сімох міліціонерів цієї роти.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Екс-"беркутівців" звинувачують у перевищенні влади і незаконному затримання 11 учасників Євромайдану в ніч із 22 на 23 січня 2014 року на Кріпосному провулку в центрі столиці, що супроводжувалося застосуванням до них насильства і пошкодженням їх мікроавтобуса", - йдеться в повідомленні.

Заарештованим екс-силовикам також інкримінують підробку рапортів і надання свідомо неправдивих показів, "пов'язаних із звинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії і заарештовано".

Згідно з повідомленням, стосовно командира цієї роти спецпідрозділу "Беркут" за вчинення зазначених та інших злочинів обвинувальний акт було передано до суду ще в січні поточного року, проте досі його розгляд не розпочато через заяви самовідводів і відводів суддями Печерського та Оболонського районних судів м. Києва, а також через відмови Апеляційного суду Києва в задоволенні клопотань прокурора про передачу провадження для неупередженого його розгляду в інший суд.

Щодо інших співучасників цих злочинів досудове розслідування триває. Сімох із них оголошено в розшук, суд надав дозвіл на їх затримання.

Статті, які інкримінують колишнім правоохоронцям, передбачають ув'язнення на термін від трьох до восьми років.

Нагадаємо, в червні ГПУ затримала чотирьох колишніх співробітників "Беркуту" в Харківській області, підозрюваних у вбивствах на Майдані під час Революції гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram