ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Екс-директора держкомпанії з добудови "Охматдиту" заарештовано

У справі проходять три колишніх директори замовника і підрядника проекту.

Екс-директора держкомпанії з добудови "Охматдиту" заарештовано
Ирина Коваль

Генпрокуратура оприлюднила подробиці справи про розкрадання в 2012-2014 роках понад 9 млн державних коштів на будівництво дитячої лікарні "Охматдит".

Учора в СБУ повідомили про висунення підозри трьом особам, не уточнивши їх посади. ГПУ уточнює, що це три колишніх директори підлеглого МОЗ держпідприємства "Укрмедпроектбуд" (замовник будівництва) та ТОВ "Укрпрофмед" (підрядник). Учора їм вручили повідомлення про підозру.

Печерський райсуд одного з них заарештував з альтернативою у вигляді застави в розмірі 3,838 млн грн, а другого відправив під цілодобовий домашній арешт.

Третьому підозрюваному запобіжний захід не обрано, оскільки вона перебуває в лікарні.

Директором ДП "Укрмедпроектбуд" до січня 2016 року була Ірина Коваль. Цікаво, що на цю посаду вона перейшла з посади директора ТОВ "Укрпрофмед".

Нагадаємо, в СБУ вчора повідомляли, що у справі проходять шість осіб, серед яких - діючий чиновник. Зазначалося, що протягом 2012-2014 років державне підприємство "Укрмедпроектбуд" отримало з бюджету кошти на закупівлю медичного обладнання та добудову дитячої лікарні. Для реалізації завдань чиновники уклали договір із комерційною структурою ТОВ "Укрпрофмед". Встановлено, що за попередньою змовою з посадовими особами бізнесмени штучно завищили вартість обладнання та робіт на 9,2 мільйона гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram