ГоловнаПолітика

НФ назвав критику "Європейського валу" інсинуацією в інтересах Росії

Партія закликала Садового дати оцінку заяві Олени Сотник.

Партія "Народний фронт" розцінює критику "Європейського валу" (проект будівництва захисних споруд на кордоні з РФ) як інсинуацію в інтересах Росії.

Так партія відреагувала на заяву депутатки від "Самопомочі" Олени Сотник, яка назвала цей проект "ямою вартістю 4 мільярди гривень".

"Фракція «Народний фронт» розцінює заяви народного депутата з фракції «Самопоміч» Олени Сотник як спробу дискредитувати ідею будівництва «Європейського валу» на кордоні з Росією, а також як спробу відволікти увагу українського суспільства від скандалів, фігурантами яких стали представники «Самопомочі», включаючи мера Львова Садового. Закиди одіозного депутата Сотник на адресу уряду Арсенія Яценюка з приводу будівництва інженерних споруд не витримують ніякої критики і є абсолютно нікчемними", - заявила партія НФ.

У заяві наголошено, що під час роботи Кабміну Яценюка в Чернігівській і Харківській областях було прокладено 230 км протитанкових ровів, 116 км рокадних доріг, установлено спостережні вежі, а на найбільш небезпечних напрямках проведено лінії траншей і ходів. Загалом проект розрахований на чотири роки.

"Пані Сотник навмисне замовчує, що на початку 2016 року Держфінінспекція України завершила перевірку використання бюджетних коштів, і єдиним порушенням виявилося додаткове фінансування на забезпечення роботи передового аеродрому. «Народний фронт» упевнений в тому, що інформаційна кампанія проти «Європейського валу» не випадкова. Показово, що фронтменом кампанії стала депутат, яка послідовно торпедує закон про повернення державі вкрадених Януковичем грошей. Саме тих грошей, які повинні піти на фінансування роботи оборонних заводів, ремонт військової техніки, зарплату нашої армії. І це все виглядало б дивним, якщо не згадати, що чоловік пані Сотник є колишнім партнером молодшого Януковича в спільному бізнесі в Донецьку", - заявляє партія.

НФ просить фракцію "Самопоміч" дати політичну оцінку заявам Сотник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram