ГоловнаПолітика

НАБУ повідомило про затримання посадових осіб однієї з податкових інспекцій Києва

Вони підозрюються в отриманні хабара в особливо великому розмірі.

НАБУ повідомило про затримання посадових осіб однієї з податкових інспекцій Києва
Фото: nabu.gov.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Національної поліції в результаті серії обшуків затримали двох посадових осіб податкової інспекції одного з районів Києва, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу НАБУ.

Правоохоронці затримали слідчого і начальника слідчого управління фінансових розслідувань, а також адвоката, який виконував роль посередника. Вони підозрюються в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі) КК України.

У процесі попереднього розслідування встановлено, що ця група осіб, діючи з умислом, вимагала $36 тис. від підприємця міста Києва й отримала частину зазначеної суми, а саме $10 тис. за вчинення на його користь дій, спрямованих на повернення вилучених раніше грошових коштів без їх конфіскації.

Під час проведення обшуків, крім речових доказів у слідстві, в службовому кабінеті одного із затриманих виявлено та вилучено близько 1,7 млн грн., 33 тис. фунтів стерлінгів, EUR112 тис. і $70 тис. Джерела походження коштів перевіряються.

Санкція ч. 4 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін 8-12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, напередодні Антикорупційне бюро затримало колишнього керівника Державної продовольчо-зернової корпорації України і голови правління Рокитнянського комбінату хлібопродуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram