ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін призначив команду Насалика в Міненерго

Заступниками міністра стали Галина Карп і Анатолій Корзун.

Кабмін призначив команду Насалика в Міненерго
Галина Карп
Фото: if.gov.ua

Кабінет Міністрів 22 липня призначив двох заступників міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика.

Посаду першого заступника отримала Галина Карп, раніше - директор фінансового департаменту Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Їй 48 років, вона член партії БПП "Солідарність". У "нульових" у свій час була директором департаменту місцевих бюджетів Міністерства фінансів України.

Роль "вугільного зама" отримав директор департаменту вугільно-промислового комплексу Анатолій Корзун, який вже неодноразово працював в уряді при різних міністрах, наприклад, при Вікторі Тополові або Вікторі Полтавцю в "нульових".

На посаду заступника з євроінтеграції переведено Ігоря Діденка. Він працює в міністерстві з весни 2014 року. До цього тривалий час був на керівних постах у НАК "Нафтогаз України". Зокрема, Діденко, будучи першим заступником голови правління НАК "Нафтогаз України", в січні 2009 року відповідно до директив тодішнього прем'єра Юлії Тимошенко провів розмитнення 11 млрд куб. м газу, що належав Дмитру Фірташу.

Після приходу до влади Віктора Януковича Діденка в липні 2010 року було заарештовано і засуджено до трьох років умовно через це рішення. Від оскарження свого вироку Діденко відмовився.

Також зберігають посади заступники міністра Олександр Светелик і Дмитро Лабоженко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram