ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В.о. міністра охорони здоров'я Шафранський звільнився

Шафранського звільнили на сьогоднішньому засіданні Кабміну за власним бажанням.

В.о. міністра охорони здоров'я Шафранський звільнився
Виктор Шафранский
Фото: www.health-loda.gov.ua

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський, який із 27 квітня виконував обов'язки голови міністерства, звільнився.

За словами віце-прем'єр-міністра Павла Розенка, Шафранського звільнили на сьогоднішньому засіданні Кабміну за власним бажанням. Також Кабмін визнав нечинним розпорядження про тимчасове покладення на нього обов'язків міністра охорони здоров'я.

З 1 серпня в.о. міністра охорони здоров'я стане Уляна Супрун.

Віктор Шафранський 1991 року закінчив Тернопільський державний медичний інститут. У 1998-му захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю "хірургія". У 2001 році отримав ступінь магістра економіки та управління бізнесом у МАУП. З 1991-го по 1996 р. працював хірургом у Житомирській області, потім у Житомирському обласному лікувально-профілактичному центрі "Здоров'я", а після цього був у фармацевтичному бізнесі. У тому числі він займав посади в представництвах Pfizer, Ipsen Pharma і Novartis Pharma.

27 травня 2015 року його призначили заступником міністра охорони здоров'я. Навесні 2016 року після звільнення Олександра Квіташвілі і його першої заступниці Олександри Павленко обов'язки міністра було покладено на Шафранського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram