ГоловнаПолітика

Кабмін установив ієрархію окладів президента, прем'єра і членів уряду

Президент буде отримувати 28 тис. гривень, прем'єр-міністр - 20 тис. гривень.

Кабмін установив ієрархію окладів президента, прем'єра і членів уряду
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів установив посадовий оклад президента в розмірі 28 тис. гривень, прем'єр-міністра - 20 тис. гривень з 1 травня.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Відповідну постанову про внесення змін до іншої постанови уряду було прийнято на засіданні Кабміну в середу. "Ми всім державним службовцям підняли посадові оклади, але щодо тих осіб, хто не є держслужбовцями, їхні посадові оклади були переглянуті. Тому ми зробили нові оклади для цих людей. Ієрархія окладів тепер чітко прописана від Президента. Його оклад становитиме 28 тис. гривень, прем'єр-міністра - 20 тис. гривень", - пояснив міністр.

Оклад першого віце-прем'єра буде складати 18 тис. гривень, віце-прем'єра - 17 тис. гривень, міністрів - 16 тис. гривень, їхніх перших заступників - 15 тис. гривень, а заступників - 14 тис. гривень.

Також Кабмін визнав такою, що втратила чинність, постанову "Про заробітну плату Президента України", згідно з якою зарплата голови держави становить 140% зарплати прем'єра.

При цьому Рева підкреслив, що зарплати міністрів не підвищаться, а лише збільшаться оклади.

"Мова не йде про підвищення зарплати, йдеться про встановлення окладу. Фонд оплати праці не збільшувався, тому більше отримувати не будуть, зменшаться надбавки", - додав він.

Ухвалена постанова застосовується з 1 травня, оскільки саме 1 травня набула чинності нова редакція закону "Про державну службу".

Нагадаємо, держслужбовцям мали підвищити зарплату з 1 травня 2016 року. Було прийнято відповідну постанову Кабміну, яка встановило нові розміри окладів. Однак на підвищення зарплат чиновникам забули виділити гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram