ГоловнаПолітика

Апеляційний суд продовжив арешт скандального одеського судді Бурана до вересня

Ухвала апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Апеляційний суд продовжив арешт скандального одеського судді Бурана до вересня
Фото: Антон Геращенко / Facebook

Апеляційний суд Києва продовжив термін утримання під вартою судді Малиновського районного суду Одеси Олексія Бурана, підозрюваного у хабарництві, до 18 вересня без визначення суми застави.

Про це повідомляє прес-служба суду, передає "Інтерфакс-Україна".

Таке рішення ухвалено після розгляду скарги прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на постанову слідчого судді Солом'янського райсуду Києва від 21 липня, який продовжив йому арешт до 10 вересня із заставою в розмірі 300 мінімальних заробітних плат. Апеляційний суд скасував ухвалу Солом'янського райсуду й ухвалив нове рішення, яким клопотання прокурора САП було задоволено частково.

"Продовжити підозрюваному Бурану термін утримання під вартою на два місяці строком до 18 вересня 2016 року включно без визначення розміру застави", - йдеться в ухвалі суду.

Ухвала апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 29 березня детективи Національного антикорупційного бюро спробували провести обшук в будинку Бурана у справі про отримання 500 тис. гривень хабара. Суддя почав відстрілюватися, після чого втік через вікно. Співробітники НАБУ не змогли затримати Бурана через його імунітет як судді. Незабаром він опинився в лікарні, оскільки заподіяв собі ушкодження.

31 березня співробітники НАБУ затримали Бурана в будівлі Верховної Ради. 1 липня стало відомо про завершення щодо нього досудового розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram