ГоловнаПолітика

Україна отримала партію американських безпілотників (оновлено)

Вартість розвідувальних БПЛА - 12 млн доларів.

Україна отримала партію американських безпілотників (оновлено)
RQ-11B Raven
Фото: www.businesswire.com

У середу в Київ прибув черговий вантаж технічної допомоги від США.

"У рамках програми "Ініціативи відновлення довіри в Європі" (ERI) американське оборонне відомство передало Збройним Силам України значну кількість найсучасніших безпілотних літальних апаратів RQ-11B Analog Raven Systems загальною вартістю понад 12 млн доларів США", - повідомляє генштаб ЗСУ.

БПЛА не оснащені озброєнням. RQ-11 Raven - розвідувальний безпілотний літак, вагою до двох кілограмів, має цифрову камеру нічного чи денного бачення. Особливість літаків цього типу полягає в легкості запуску і невибагливості до майданчика приземлення. Радіус дії - 10 кілометрів.

Оновлення. Посольство США в Україні уточнило, що Україна отримала 24 безпілотні авіаційні системи, які складаються із 72 літальних апаратів і супутнього обладнання. Безпілотники Raven запускають з руки і є засобом розвідки і спостереження. Система передає з бортових дисплеїв у режимі реального часу відео та інформацію про місцезнаходження на наземні станції контролю. Завдяки цій функції можна отримувати денну або нічну розвідувальну інформацію з повітря, вона дозволяє операторам керувати БПЛА, розпізнавати рельєф місцевості, а також записувати інформацію для аналізу.

Посол України в США Валерій Чалий заявив, що це не остання партія для посилення оборонних можливостей України.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони розкрило дані про матеріально-технічну та гуманітарну допомогу Збройним Силам України від урядів країн-партнерів. Найбільшу допомогу українська армія отримала від США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram