ГоловнаПолітика

За заарештованого забудовника Войцеховського внесли заставу 14 млн гривень

Творець групи "УКO" зможе вийти на волю.

За заарештованого забудовника Войцеховського внесли заставу 14 млн гривень
Фото: gp.gov.ua

Печерський районний суд Києва отримав квитанцію про сплату 14 млн гривень застави за столичного забудовника Анатолія Войцеховського, раніше заарештованого за ухилення від сплати податків і самозахоплення землі.

Про це з посиланням на свої джерела пише ТСН.

Войцеховського затримали 15 липня за підозрою в ухилянні від сплати податків і створенні ОЗУ.

Йому оголошено підозру за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України за фактом умисного ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн, за частинами 3 і 4 статті 197-1 і частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України за фактом створення організованої злочинної групи для самовільного зайняття земельної ділянки територіальної громади Києва по вулиці Закревського, 42 і будівництва ЖК "Перлина Троєщини", а також заволодіння під час цього будівництва шляхом обману грошовими коштами громадян на суму 2,6 млн грн.

Загалом розслідується діяльність забудовника за період з 2004-го по 2016 рік.

Войцеховський - творець будівельної піраміди, на чолі якої стоять компанії "Укогруп" і "Сіті-груп". Об'єкти, побудовані забудовниками із цієї структури, здебільшого є незаконними, чимало з них не завершено. Мешканці вже побудованих багатоповерхівок часто не мають документів на квартири. Особлива риса всіх будівництв Войцеховського - вкрай низька ціна квадратних метрів.

Навесні 2015 року КМДА оприлюднила список з більш ніж 40 об'єктів "Сіті-груп" і "Укогруп". Кришування "Укогруп" приписують колишньому генпрокурору Віктору Шокіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram