ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ очолить волонтер Супрун

В уряді з 1 серпня буде нова в.о. міністра охорони здоров'я

МОЗ очолить волонтер Супрун
Ульяна Супрун
Фото: 112.ua

Уряд покладе виконання обов'язків міністра охорони здоров'я на Уляну Супрун - лікаря, волонтера, директора гуманітарних ініціатив Світового Конґресу Українців. Напередодні за пропозицією президента Петра Порошенка вона стала заступником міністра охорони здоров'я.

Як повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабміну в середу, в.о. міністра охорони здоров'я Супрун стане з 1 серпня.

"Сьогодні ми плануємо проголосувати і підтримати зміни в керівництві МОЗ. Ми покладемо з 1 серпня, в разі підтримки уряду, виконання обов'язків міністра охорони здоров'я на Уляну Супрун", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, Уляна Супрун народилася в місті Детройт в США. Восени 2013 року разом із чоловіком переїхала в Україну. Під час Революції гідності була в Києві на Майдані. Вона працювала в медичній службі, згодом очолила гуманітарні ініціативи Світового конґресу українців і заснувала організацію "Захист Патріотів", яка займається тренуваннями з тактичної медицини та забезпечує українських бійців поліпшеними індивідуальними аптечками стандарту НАТО. У жовтні 2015 року стала консультантом комітету ВР з питань охорони здоров'я.

У липні 2015 року одержала українське громадянство.

22 червня Супрун призначили заступником міністра охорони здоров'я.

В.о. міністра охорони здоров'я зараз - Віктор Шафранський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram