ГоловнаПолітика

Турчинов: зарплата військових повинна збільшитися з урахуванням інфляції

Секретар РНБО закликав не скорочувати витрати на оборону у 2017 році.

Турчинов: зарплата військових повинна збільшитися з урахуванням інфляції
Александр Турчинов
Фото: Пресс-служба СНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов провів нараду з керівниками силових відомств, а також Міністерства економіки та Міністерства фінансів, під час якої заявив, що з урахуванням загроз, які стоять перед країною, не можна зменшувати обсяги фінансування сектору безпеки і оборони.

Про це повідомляють на офіційному сайті РНБО.

"Саме тому вимога Стратегії національної безпеки до фінансування сектору безпеки і оборони в розмірі 5% від ВВП повинна чітко виконуватися", - підкреслив Турчинов.

Він також наголосив на необхідності компенсувати незабезпечені витрати на оборону поточного року "у зв'язку з невирішеним питанням у парламенті про наповнення Спеціального фонду за рахунок арештованих коштів оточення Януковича".

"Разом з проектом бюджету на наступний рік ми повинні відпрацювати Державне оборонне замовлення на 2017 рік, надаючи перевагу сучасним ракетним комплексам, потужним артилерійським системам, засобам ППО, радіоелектронної боротьби і радіотехнічної розвідки і т.д.", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО також зазначив, що зарплата військових повинна збільшитися з урахуванням інфляції.

"Слід підтримувати статус професії військовослужбовця як найбільш престижної і важливої професії в країні", - додав він.

Нагадаємо, на початку року президент Петро Порошенко доручив переглянути розміри виплат військовим у зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram