ГоловнаПолітика

Силовики провели обшуки в Державіаслужбі та Адміністрації морпортів

Посадових осіб підозрюють у розкраданні держкоштів.

Силовики провели обшуки в Державіаслужбі та Адміністрації морпортів
Обыск (архивное фото)
Фото: mediananny.com

Співробітники Служби безпеки сьогодні обшукали приміщення Державної авіаційної служби України.

Про це повідомляє Державіаслужба у Фейсбуці.

Обшуки проводили в рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 КК України проти посадових осіб міжнародного аеропорту "Бориспіль", які за сприяння чиновників Державіаслужби витратили бюджетні кошти, виділені на закупівлю обладнання в розмірі 4,3 млн гривень.

"Ці кошти надалі, порушивши розпорядження Кабінету Міністрів, переказували підприємству, підконтрольному резиденту Російської Федерації, з подальшим виведенням коштів за межі України. Слідчі дії тривають, тому поки що це вся інформація, яку можемо повідомити", - наголошено в повідомленні.

Крім того, заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк повідомив, що працівники департаменту захисту економіки Національної поліції проводять обшук у приміщеннях Адміністрації морських портів України, які також перебувають у сфері управління Мінінфраструктури.

Обшуки проводять для документування злочинної схеми розкрадання коштів АМПУ.

"Ці посадові особи, зловживаючи службовим становищем, використовуючи підконтрольні їм підприємства під час проведення занурень на дно в морських портах, привласнили багатомільйонні кошти державного підприємства. За цими фактами порушено кримінальні провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах) і ч.2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки)", - повідомив Лавренюк.

Нагадаємо, раніше співробітники Національного антикорупційного бюро провели обшуки в офісних приміщеннях авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram