ГоловнаПолітика

Порошенко запровадив День Сил спеціальних операцій

Військові спецпризначенці святкуватимуть свій день 29 липня

Порошенко запровадив День Сил спеціальних операцій

Президент Петро Порошенко підписав указ "Про День Сил спеціальних операцій Збройних сил України". Він відзначатиметься щорічно 29 липня.

Як повідомляє прес-служба глави держави, указ підписано з урахуванням важливої ролі Сил спеціальних операцій Збройних сил України у забезпеченні обороноздатності держави та героїзму особового складу, проявленого під час проведення антитерористичної операції на сході України.

Президент вважає, що запровадження такого дня сприятиме подальшому розвитку національних військових традицій, військово-патріотичному вихованню молоді, її готовності до захисту Батьківщини.

Нагадаємо, створення Сил спеціальних операцій почалося у 2014 році. У червні 2016 року Верховна Рада прописала ССО в законодавстві як окремий рід військ.

Завданнями ССО визначено проведення військово-політичних, економічних та інших заходів, які здійснюються керівництвом держави для запобігання та стримування військового конфлікту, сприяння виконанню завдань угрупованнями військ (сил) в операціях, а також для виконання інших спеціальних завдань в інтересах національної безпеки у сфері оборони держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram