ГоловнаПолітика

Саакашвілі вирішив відкрити в Одесі цілодобову "хату одружень"

Через ініціативу у губернатора виник конфлікт з мером міста

Губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі у понеділок представив громадськості "хату одружень" - невелику будівлю біля ОДА, призначену для швидких одружень у цілодобовому режимі.

У своєму фейсбуці губернатор виклав фото проекту і написав: "Ось так буде виглядати наша "хата одружень", яку міська влада міста Одеси хоче знести. Послуга буде доступна 24 години на добу, там завжди будуть чергові реєстратори і не буде черг. Усе це буде зроблено для полегшення процедур і поліпшення сервісу громадян".

Як повідомляє місцевий сайт 048.ua, "хату одружень" почали будувати напередодні. Однак будівля не сподобалася меру Одеси Геннадію Трухановому. Він повідомив, що в ОДА забули пройти відповідну реєстрацію для встановлення споруди.

"Якщо ви не зграя, а державна адміністрація, вам варто було б знати закони. У нашому місті, перш ніж щось побудувати, треба пройти відповідну процедуру", - заявив Труханов на апаратній нараді Одеської міськради. Труханов має намір подати заяву в поліцію і прокуратуру.

У відповідь Саакашвілі на презентації "хати одружень" заявив, що чекати реєстрації в міськраді не збирається і має намір відкрити РАЦС з 1 серпня.

"Ми робимо це з трьох причин: підтримати туризм, підтримати бренд Одеси і трохи допомогти демографії України. Сьогодні чиновники міськради не задоволені цією красивою хатою і подали на нас заяву у прокуратуру. Щоб отримати дозвіл на встановлення тимчасової будівлі, необхідно пройти тримісячну процедуру, і так по всій Україні. Якщо хочеш отримати дозвіл швидко - плати хабар. Це ніяка не міськрада, а злодійрада! Там сидять злодії і корупціонери. Ми їм направили лист із попередженням про те, що ми маємо намір збудувати цю споруду. Я не збираюся чекати три місяці. З цим кретинізмом міської влади по всій Україні потрібно закінчувати", - заявив губернатор.

Фото: 048.ua

Саакашвілі сподівається, що "хата" стане туристичною визначною пам'яткою Одеси. Він зазначив, що схожі послуги експрес-одруження надають у Лос-Анджелесі і Батумі.

При цьому губернатор нагадав, що послуга швидкого одруження дозволена на рівні Кабміну, а на рішенні стоїть підпис прем'єра.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що пілотний проект реєстрації шлюбу протягом доби буде запущено у кількох містах України, серед яких Київ, Одеса, Львів, Маріуполь, Сєвєродонецьк та Херсон. При цьому, за словами голови Мін'юсту, з наступного року такий формат діятиме по всій країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram