ГоловнаПолітика

Україна направила Росії ноту протесту через візит Медведєва до Криму

МЗС РФ направлено ноту протесту.

Міністерство закордонних справ України направило Росії ноту протесту через візит прем'єр-міністра Дмитра Медведєва в тимчасово окупований Крим.

Про це повідомляється на сайті МЗС.

"МЗС України висловлює протест у зв'язку з неузгодженим з українською стороною перебуванням 25 липня на території України голови уряду РФ Дмитра Медведєва", - йдеться в повідомленні.

У відомстві наголосили, що чергове відвідування російськими посадовими особами тимчасово окупованого півострова є свідченням подальшого нехтування Москвою міжнародного права, зокрема, - Статуту ООН, Резолюції ГА ООН А/RES/68/262 "Територіальна цілісність України", Бакинської декларації та Резолюцій Парламентської Асамблеї ОБСЄ.

"Крим і Севастополь були, є і будуть залишатися територією України в її міжнародно визнаних кордонах. Це визнається всім світом, який дав належну оцінку діям російської сторони і продовжує застосовувати відповідні обмежувальні заходи. Тому подібні спроби посадових осіб Росії інтерпретувати подібні "візити" як внутрішньодержавні поїздки є нікчемними", - зауважили в МЗС.

Нагадаємо, сьогодні російський прем'єр Медведєв відвідав Крим з метою проінспектувати будівництво доріг на півострові.

Раніше МЗС направило Росії ноту протесту з приводу візиту до Криму міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram