ГоловнаПолітика

Луценко: правоохоронці попередили мера Ірпеня про те, що готуються обшуки

Генпрокурору телефонував якийсь нардеп з проханням не чіпати градоначальників

Луценко: правоохоронці попередили мера Ірпеня про те, що готуються обшуки
Владимир Карплюк
Фото: imr.gov.ua

Генеральна прокуратура почала внутрішнє розслідування, щоб з'ясувати, хто попередив мера Ірпеня Володимира Карплюка про те, що готується обшук.

"Воно [внутрішнє розслідування] почалося з учорашнього дня", - сказав генпрокурор Юрій Луценко на прес-конференції в Ужгороді, інформує Інтерфакс-Україна.

Відповідаючи на запитання, хто міг попередити мера Ірпеня про підготовку обшуків, Луценко сказав: "Якби ми знали, ми не призначали б внутрішнє розслідування. Наскільки я знаю, це зробили представники правоохоронних органів. Були задіяні і МВС, і СБУ, і прокуратура. Тепер встановлюємо".

Також Луценко повідомив, що ввечері напередодні обшуків йому телефонував народний депутат і виступив на захист Карплюка.

"На його захист мені телефонував один із народних депутатів... Це свідчить про те, що він уже на цей момент знав. Як мінімум один із мерів знав про операцію", - додав генпрокурор.

За словами Луценка, слідство не мало намірів затримувати фігурантів справи негайно, а лише отримати необхідну інформацію.

Нагадаємо, обшуки у мерів Бучі та Ірпеня Анатолія Федорука та Володимира Карплюка провели вранці в четвер. Вони підозрюються у незаконній передачі 890 га лісу "своєму оточенню і потрібним людям з Києва" протягом 2006-2012 років. Того ж дня з'являлася інформація, що Карплюк покинув межі України. Федорук у день обшуків перебував у Бучі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram